La Chartreuse de Floirac situeert zich in l'Aquitaine (Zuid-West Frankrijk) in het departement 'Lot et Garonne', ongeveer midden op de lijn Bordeaux - Toulouse. La Chartreuse de Floirac bestaat uit 2 eeuwenoude landhuizen (18de en 15de eeuw), een monumentale oude schuur en een ecologisch zwembad op een domein van 1 ha. De huizen werden gerestaureerd met respect voor de bestaande stijl en architectuur en met hedendaags comfort.

Floirac, met zijn 8 huizen en een prachtig oud romaans kerkje, maakt deel uit van de gemeente Montpezat d'Agenais. Het domein loopt verder uit in de typische 'les pruniers' (de pruimgaarden). Er loopt geen openbare weg langs het domein, wat garant staat voor absolute rust: een totale stilte 's avonds, een indrukwekkend mooie sterrenhemel 's nachts en een stralende zon overdag.

Aangezien de streek van de Lot-et-Garonne ons speciaal charmeerde, hebben we een tiental jaar geleden als 'coup de foudre' deze huizen gekocht. Met veel passie en energie zijn we aan de restauratie begonnen! We hebben een schitterende tijd beleefd, en nu komen we er tot rust op het ritme van het leven en de natuur in 'la douce France'. Tijd om te genieten! We heten jullie welkom!

'La chartreuse' het type woonhuis dat we kochten, wordt in de regio Lot-et-Garonne 'une chartreuse' genoemd. Het staat voor een monumentaal 18de eeuws woonhuis, aan beide zijden geflankeerd door een pigeonnier of duivetoren. Meestal betreft het een woonhuis met hoge zolderingen, dikke natuursteen muren en oude imposante eiken balken in het dakgebinte. Onze 'chartreuse' was in de 18de eeuw de residentie van 'monsieur le comte de Montpezat'.